Onze docenten

Fleur Bokhoven

Mijn naam is Fleur Bokhoven, hatha- en yinyogadocent. In 2016 verruilde ik de stad Utrecht voor het mooie dorp Warnsveld. Een bewuste keuze voor deze prachtige, groene omgeving en een iets relaxter tempo. 

Yoga is voor mij hèt middel voor een goede gezondheid. Behalve lichamelijke oefening is het vooral ook een mentale training. Yoga gaat over zelfonderzoek en mogen zijn wie je ten diepste bent. Yoga stelt mij in staat te vertragen, stil te staan en werkelijk te voelen. Waardoor ik kan leven vanuit liefde en vertrouwen. In verbinding met mijzelf en de wereld om mij heen.

Fleur geeft les op dinsdag- en donderdagavond en op woensdag-, vrijdag- en zondagochtend!

 

“Yoga stelt mij in staat te vertragen, stil te staan en werkelijk te voelen”

Marlies de Vries

Ik ben vrouw, lichtbrenger, ondernemer, moeder, trainer en ‘wanderer’. Soms allemaal tegelijk. Vorig jaar verhuisde we terug vanuit Utrecht naar Zutphen. Ik ben verliefd op deze stad. Voor mij is het dan ook een enorm gevoel van thuiskomen, om hier weer te wonen, werken en te ‘zijn’!

Door teveel, van alles tegelijk, en altijd ‘aan’ staan kwam ik zo’n 8 jaar geleden in een dikke burn-out. Een burn-out hebben en ervan herstellen is moeilijk, eenzaam en vraagt veel geduld. In het proces van herstel kwam mindfulness op mijn pad. Het was letterlijk een ver-ademing. Het heeft mij alle handvatten gegeven om meer rust en daarmee plezier, liefde en creativiteit toe te laten in mijn leven.

Marlies geeft op maandagavond en vrijdagochtend les. Daarnaast kan je bij haar terecht voor een Mindfulnesstraining en individuele coaching. 

“Stilte is de frequentie waarop je je eigen innerlijke stem kan horen fluisteren”

Renske Koordeman

Meer dan tien jaar geleden heb ik mijn eerste yoga les gevolgd. In 2019 startte ik vervolgens met de 3-jarige Hatha Yoga opleiding bij Ron van der Post. Een goede basis met diepe oude kennis vanuit India in de traditie van Brhamrishi Viswatma Bawraji, gecombineerd met Hollandse nuchterheid en humor. 

Door yoga leer je je lijf kennen en neemt je lichaamsbewustzijn toe. Je lichaam geeft voortdurend signalen hoe je je voelt, hoe je met je lijf omgaat en hoe je in het leven staat. Het negeren of onderdrukken van deze signalen werkt meestal averechts. Je lichaam zoekt dan altijd een andere zwakke plek waar de spanningen of blokkades naar toe kruipen. De beoefening op de mat vertelde mij veel over hoe ik omging met situaties in het dagelijks leven…

Renkse geeft op maandagavond en woensdagochtend een dynamische hatha-les 

 

“Je kan meer dan je denkt en veel hangt af van de verhalen die je jezelf vertelt!”

Hanneke Schrijver

Hi! ik ben Hanneke, 33 jaar, enthousiast en positief. Daarnaast ben ik dol op yoga geven en volgen, reizen, in de tuin wroeten, koffietjes en taart en ondernemen. Sinds 2020 woon ik samen met m’n vriend, hond, papegaai en kippetjes in Zutphen.

Bij Stroom & Stilte kan je mij vinden bij de Slow flow yogalessen op de dinsdag en donderdag. Bij deze lessen kan je het volgende verwachten:  Uit je hoofd- in je lijf en onthaasten met een creatieve speelse twist. Persoonlijke aandacht en positieve (zen)vibes staan voorop.

Bij de slow down gaan de lessen in een rustig tempo, waarbij je veelal langer in de poses blijft. De lessen duren 75 minuten. Hierdoor is er voldoende tijd voor een‘stap uit je dag moment’, een warming-up, de kern van de les en een ontspannen eind. Ik zie je graag op de mat!

Hanneke geeft op donderdagochtend een flow-les! 

 

“Het is mijn missie om jou je meest ontspannen en energiekste leven te laten leven. “

Pim van den Berg

Nieuwsgierig en gedreven ben ik op een voortdurende zoektocht naar waarde en zingeving in mijn leven en die van anderen. Dit begon met een liefde voor schilderkunst, psychologie, literatuur en filosofie en werd al snel vergezeld door yoga, meditatie en zelfreflectie.

Vanuit mijn bedrijf (Yoga & Bildung) werk ik als yogadocent en therapeut. In mijn werkwijze combineer ik emotionele, spirituele en intellectuele aspecten om mensen met zichzelf te confronteren. Hierdoor kan er onderzoek en groei ontstaan.

Mijn Hatha-lessen (met een vleugje flow uit de Vinyasa-stijl) zijn actief en meditatief. We gebruiken de adem als leidraad en als ankerpunt in de oefeningen. Zo sterken we onszelf om onszelf te blijven observeren en tegelijkertijd te verzachten. In mijn Yin-lessen bied ik een warme ongecompliceerde sfeer en laten we de houding en de zwaartekracht het werk doen. 

Bij Stroom & Stilte geef ik op woensdagavond zowel een Hatha- als een Yin-les. 

““Met beeldend woordgebruik en zachte directheid begeleid en stimuleer ik mensen naar een actieve, zelfreflectieve houding””

Padmini Kruitwagen

Ik heb een Nederlandse en Indiase achtergrond en ben geboren in India, waar ik tot mijn zevende heb gewoond. Na een tijd in Amsterdam te hebben gewoond, woon ik nu in Zutphen.

Bij ons thuis werd (en wordt door mijn familie nog steeds) gemediteerd, pranayama beoefend en werden er mantras gezongen. Ons leven was spiritueel zonder dat het zweverig was. Toen ik met mijn moeder naar Nederland verhuisde, maakte ik kennis met mijn Nederlands erfgoed. Ik voel me rijk met beide ervaringen en voel me verbonden met beide werelden. Wel moeten deze werelden voor mij in balans zijn. Yoga geeft me balans.

Naast de lessen bij Stroom & Stilte heb ik mijn eigen onderneming: Vers Licht Yoga  en geef ik o.a. flow yoga op YogaTV en biedt programma’s aan op bijzondere locaties.

 

“Het gevoel dat je wordt bewogen in plaats van dat je beweegt is magisch.”

Monique Lijftogt

Mijn naam is Monique Lijftogt. Ik ben kindercoach en sinds 2015 geef ik kinderyoga. Ik ben mama van een dochter, ik houd van koffiedates, ben soms net zo eigenwijs als Pippi Langkous en ik houd van koekjes bakken en bijzondere marktjes.

 

Toen ik voor mijn vorige werk, bij een uitgever, veel in klassen zat en mocht observeren, zag ik kinderen die niet lekker in hun vel zaten. En daardoor helemaal niet tot leren kwamen. Niet tot bloei kwamen. Daar wilde ik iets aan doen.

 

Zelf deed ik al aan yoga en daardoor zat ik al lekkerder in mijn vel. Mijn hoofd, hart en handen zaten meer op één lijn. Met yoga kan ik kinderen ook helpen! Dus werd ik kinderyogajuf en coach.

Monique geeft op woensdagmiddag een Ouder-Kind yogales!

“Door yoga ben ik meer vrienden geworden met mezelf; het heeft mijn hoofd, hart en handen dichter bij elkaar gebracht..”

Nadine Arendsen

Mijn naam is Nadine Arendsen, yogadocent (Yin, Restorative, Zwangerschap, Postnataal en Babyyoga), mama van 2 jongens (2017 & 2020), groot liefhebber van het ondersteunen van vrouwen tijdens de 4 trimesters van hun zwangerschap en eeuwige leerling van het leven. Samen met mijn mannen woon ik sinds 2019 in Zutphen

Tijdens mijn zwangerschap had ik gemerkt dat collega’s in reguliere lessen soms wat zenuwachtig werden van zo’n buik in de yogales en ikzelf eigenlijk ook nog weinig kennis en kunde had. Inmiddels ben ik gecertifieerd Birthlight docent voor zwangerschap, postnataal en baby yoga en heb ik al honderden vrouwen mogen ondersteunen in deze bijzondere periode van hun leven.

Daarnaast geef ik Yin- en Restorative Yoga bij Stroom & Stilte. In al mijn lessen hoop ik je uit te nodigen tot ont-moeten. Jezelf dieper te leren kennen op alle niveaus. Een moment van simpelweg zijn met wat er op dat moment is.

Bij Stroom en Stilte kan je me vanaf september vinden op donderdagavond voor een Restorative Yoga les en als invaller bij de Yin yoga lessen. 

In al mijn lessen hoop ik je uit te nodigen tot ont-moeten. Jezelf dieper te leren kennen op alle niveaus.”

Danielle Albersen 

Mijn naam is Daniëlle Albersen, 37 jaar oud en ik woon in Deventer. Naast zenbokstrainer ben ik bewustzijnscoach. Ik ondersteun sensitieve én stoere vrouwen bij het ontwikkelen van hun intuïtie.

Stroom en stilte. Sterk en zacht. Licht en donker. En-en in plaats van
of-of.
Als er íets past bij de visie van stroom en stilte, dan is het wel
zenboksen!

Zenboksen is een combinatie van boksen (yang) en yoga (yin).
Inspanning en ontspanning. Eerst lekker alles eruit boksen en dan naar
binnen keren. Klinkt fijn? Dat is het ook!

Vanaf 7 januari kun je elke zaterdagochtend om 9.30 uur zenboksen bij
Stroom en Stilte. Een heerlijk begin van je weekend!

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met boksen of niet, of je een man bent of een vrouw.. Je bent van harte welkom!

“Stroom en Stilte. Sterk en Zacht. Licht en Donker. Als er iets past bij de visie van Stroom en Stilte, dan is het wel Zenboksen!”