Onze docenten

Fleur Bokhoven

Mijn naam is Fleur Bokhoven, hatha- en yinyogadocent. In 2016 verruilde ik de stad Utrecht voor het mooie dorp Warnsveld. Een bewuste keuze voor deze prachtige, groene omgeving en een iets relaxter tempo. 

Yoga is voor mij hèt middel voor een goede gezondheid. Behalve lichamelijke oefening is het vooral ook een mentale training. Yoga gaat over zelfonderzoek en mogen zijn wie je ten diepste bent. Yoga stelt mij in staat te vertragen, stil te staan en werkelijk te voelen. Waardoor ik kan leven vanuit liefde en vertrouwen. In verbinding met mijzelf en de wereld om mij heen.

Fleur geeft les op dinsdagavond en op vrijdag- en zondagochtend!

 

“Yoga stelt mij in staat te vertragen, stil te staan en werkelijk te voelen”

Renske Koordeman

Meer dan tien jaar geleden heb ik mijn eerste yoga les gevolgd. In 2019 startte ik vervolgens met de 3-jarige Hatha Yoga opleiding bij Ron van der Post. Een goede basis met diepe oude kennis vanuit India in de traditie van Brhamrishi Viswatma Bawraji, gecombineerd met Hollandse nuchterheid en humor. 

Door yoga leer je je lijf kennen en neemt je lichaamsbewustzijn toe. Je lichaam geeft voortdurend signalen hoe je je voelt, hoe je met je lijf omgaat en hoe je in het leven staat. Het negeren of onderdrukken van deze signalen werkt meestal averechts. Je lichaam zoekt dan altijd een andere zwakke plek waar de spanningen of blokkades naar toe kruipen. De beoefening op de mat vertelde mij veel over hoe ik omging met situaties in het dagelijks leven…

Renkse geeft op maandagavond en woensdagochtend een dynamische hatha-les 

 

“Je kan meer dan je denkt en veel hangt af van de verhalen die je jezelf vertelt!”

Hanneke Schrijver

Hi! ik ben Hanneke, 33 jaar, enthousiast en positief. Daarnaast ben ik dol op yoga geven en volgen, reizen, in de tuin wroeten, koffietjes en taart en ondernemen. Sinds 2020 woon ik samen met m’n vriend, hond, papegaai en kippetjes in Zutphen.

Bij Stroom & Stilte kan je mij vinden bij de Slow flow yogalessen op de donderdag. Bij deze lessen kan je het volgende verwachten:  Uit je hoofd- in je lijf en onthaasten met een creatieve speelse twist. Persoonlijke aandacht en positieve (zen)vibes staan voorop.

Bij de slow flow gaan de lessen in een rustig tempo, waarbij je veelal langer in de poses blijft. De lessen duren 75 minuten. Hierdoor is er voldoende tijd voor een warming-up, de kern van de les en een ontspannen eind. Ik zie je graag op de mat!

Hanneke geeft op donderdagochtend een flow-les! 

 

“Het is mijn missie om jou je meest ontspannen en energiekste leven te laten leven. “

Padmini Kruitwagen

Ik heb een Nederlandse en Indiase achtergrond en ben geboren in India, waar ik tot mijn zevende heb gewoond. Na een tijd in Amsterdam te hebben gewoond, woon ik nu in Zutphen.

Bij ons thuis werd (en wordt door mijn familie nog steeds) gemediteerd, pranayama beoefend en werden er mantras gezongen. Ons leven was spiritueel zonder dat het zweverig was. Toen ik met mijn moeder naar Nederland verhuisde, maakte ik kennis met mijn Nederlands erfgoed. Ik voel me rijk met beide ervaringen en voel me verbonden met beide werelden. Wel moeten deze werelden voor mij in balans zijn. Yoga geeft me balans.

Naast de lessen bij Stroom & Stilte heb ik mijn eigen onderneming: Vers Licht Yoga  en geef ik o.a. flow yoga op YogaTV en biedt programma’s aan op bijzondere locaties.

 

“Het gevoel dat je wordt bewogen in plaats van dat je beweegt is magisch.”

Monique Lijftogt

Mijn naam is Monique Lijftogt. Ik ben kindercoach en sinds 2015 geef ik kinderyoga. Ik ben mama van een dochter, ik houd van koffiedates, ben soms net zo eigenwijs als Pippi Langkous en ik houd van koekjes bakken en bijzondere marktjes.

Toen ik voor mijn vorige werk, bij een uitgever, veel in klassen zat en mocht observeren, zag ik kinderen die niet lekker in hun vel zaten. En daardoor helemaal niet tot leren kwamen. Niet tot bloei kwamen. Daar wilde ik iets aan doen.

Zelf deed ik al aan yoga en daardoor zat ik al lekkerder in mijn vel. Mijn hoofd, hart en handen zaten meer op één lijn. Met yoga kan ik kinderen ook helpen! Dus werd ik kinderyogajuf en coach.

Monique geeft workshops voor ouder & kind!

“Door yoga ben ik meer vrienden geworden met mezelf; het heeft mijn hoofd, hart en handen dichter bij elkaar gebracht..”

Nadine Arendsen

Mijn naam is Nadine Arendsen, yogadocent (Yin, Restorative, Zwangerschap, Postnataal en Babyyoga), mama van 2 jongens (2017 & 2020), groot liefhebber van het ondersteunen van vrouwen tijdens de 4 trimesters van hun zwangerschap en eeuwige leerling van het leven. Samen met mijn mannen woon ik sinds 2019 in Zutphen

Tijdens mijn zwangerschap had ik gemerkt dat collega’s in reguliere lessen soms wat zenuwachtig werden van zo’n buik in de yogales en ikzelf eigenlijk ook nog weinig kennis en kunde had. Inmiddels ben ik gecertifieerd Birthlight docent voor zwangerschap, postnataal en baby yoga en heb ik al honderden vrouwen mogen ondersteunen in deze bijzondere periode van hun leven.

Daarnaast geef ik regelmatig Yin Yoga bij Stroom & Stilte, ter vervanging van Fleur. In al mijn lessen hoop ik je uit te nodigen tot ont-moeten. Jezelf dieper te leren kennen op alle niveaus. Een moment van simpelweg zijn met wat er op dat moment is.

In al mijn lessen hoop ik je uit te nodigen tot ont-moeten. Jezelf dieper te leren kennen op alle niveaus.”

Wilma van den Brink

 
Mijn naam is Wilma. Na een carrière in het bedrijfsleven heb ik mijn focus verlegd naar Yoga, Yoga Therapie en Mindfulness. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om veel te (willen) doen en om vaak onder druk te leven, te werken en te presteren.
Hoe ingewikkeld het kan zijn om een pauze te nemen om te bezinnen en om meer dan alleen je hoofd te gebruiken. Hoe het leven je mooie en ook ingewikkelde dingen kan brengen. En ik ken de uitdaging van (spanning) loslaten als de (werk)dag geëindigd is. Van je eigen richting bepalen en koers houden.
 
Yoga, mindfulness, meditatie persoonlijke ontwikkeling door coaching, helpen bij het creëren van balans, inzicht, eigen regie en eigenheid én betere en meer duurzame resultaten. Dat weet ik uit mijn ervaring en uit de ervaringen van mensen die ik mocht faciliteren.
 
Ik ben je graag van dienst en sta, steeds weer verder lerend, voor mijn vak.  Open en nieuwsgierig naar wat anderen beweegt, ontmoet ik je graag. 
Wilma geeft op woensdagochtend een Yin-les en op donderdagavond een Power Vinyasa les en Rug Yoga.

“Vrij zijn om te onderzoeken wat in het betreffende moment nuttig voor je is en dan zelf kiezen hoe je daar mee om wilt gaan. Dat is volgens mij waar yoga over gaat.