Melanie Meijer –

Chi Neng Qigong

Melanie Meijer – Chi Neng Qigong

Melanie Meijer zal Chi Neng Qigong gaan geven in de grote yogazaal. Ze stelt zichzelf aan je voor:

Mijn naam is Melanie Meijer en ik ben opgegroeid met yoga en meditatie. In 2003 kwam ik in aanraking met Qigong en dit heeft me niet meer losgelaten. Deze ‘meditatie in beweging’ is voor mij de ultieme body-mind-spirit beoefening. Van de vele vormen van Qigong is destijds in China de Zhi Neng vorm verkozen tot de meest helende oefening. Deze vorm werd duizenden jaren van meester op leerling onderricht, en is door Dokter Pang Ming toegankelijk gemaakt voor de gewone mens. De oefeningen zijn ijzersterk in hun eenvoud, te beoefenen door jong en oud, met of zonder lichamelijke beperkingen.

In Nederland is deze vorm geregistreerd als Chi Neng Qigong en wordt de pure vorm onderwezen door het Chi Neng Instituut, waar ik in 2010 mijn registratie als docent Level 1 behaalde (en 2017 Level 2, inmiddels ben ik bezig met Level 3).

Melanie Meijer 

Alles is Qi. Vanuit de beweging ligt de focus van de mind wisselend op de beweging, op je binnenste en stroomt de aandacht naar de oneindigheid van het Universum. In je lijf stroomt de qi, en vanuit het Universum. Zo herstel je de verbinding tussen jezelf en het Universum, kom je in balans en komen je emoties tot rust. Het zelfhelend vermogen wordt maximaal ondersteund.

Naast de fysieke beoefening bestaat Chi Neng Qigong ook uit het ontwikkelen van het karakter aan de hand van de 5 waarden vanuit Daode: compassie, respect, eerlijkheid, moed en toewijding. Ook deze waarden zul je in de lessen voorbij horen komen. Uiteindelijk is het geen beoefening, maar een manier van leven.

Mensen ervaren meer rust, diepere slaap, hebben minder last van koude handen en voeten, minder hoofdpijn, soepelere spieren en gewrichten, meer blijheid en betere focus.

In mijn lessen zal ik vooralsnog Level 1 onderwijzen, met desgevraagd specifieke oefeningen Level 2, naar wat er nodig is.

Lessen gaan in modules van 8 lessen. Elke dinsdagochtend van 09:30 – 10:45 uur.

Start op 7 maart tot en met 25 april.

Kosten: € 125

 

 

Wil jij meedoen met de Chi Neng Qigong lessen? Stuur een mail naar qihealing@dokterbloem.nl