Retraite

De ultieme manier om rust & stilte te ervaren

De data in 2023 volgen binnenkort

Retraite

Vertragen, de stilte toelaten en de rust over je heen laten komen. Voor zover we iets gaan ‘doen’ tijdens deze retraite, is het dat. Want een retraite geeft je vooral even de kans om helemaal te stoppen met ‘doen’ en simpelweg te ‘zijn’. Waar er thuis altijd nog wel iets ‘moet’ en er mensen zijn die iets van je willen, wordt er dit weekend voor je gekookt, je telefoon mag uit en je hoeft niet na te denken over de indeling van de dag. De mensen, het programma en de omgeving nodigt je uit tot vertragen, verstillen en verzachten…

Omdat je niks hoeft, maar er wel een bepaalde structuur en ritme is, ontstaat er een ruimte in jezelf die er normaal niet is. En omdat we gedurende het weekend, door middel van zachte yoga en meditatie, oefenen met bewust ‘zijn’ kan je stil staan bij jezelf. Bij gevoelens waar je normaal gemakkelijk aan voorbij gaat of om te voelen of je nog de richting op gaat, die je ook echt op wil gaan. En misschien ontdek je simpelweg een diepe rust en ‘ok-zijn’ met jezelf die je nog niet eerder ervaren hebt.

 Locatie

Toen ik op deze plek aankwam, wist ik meteen: dit is het! De combinatie van oud & nieuw in de boerderij, zowel natuur als comfort en de mooie yoga- en meditatiezolder maken dit voor mij de perfecte retraite locatie.

De locatie ligt op 1 uur en drie kwartier rijden van Utrecht, er is genoeg (gratis) parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer is de boerderij goed te bereiken: Station Oldenzaal ligt op nog geen 7 minuten rijden met de auto en we komen je met liefde even ophalen, als je laat weten hoe laat je aankomt.

Er zijn beneden 10 eenpersoonskamers met een eigen douche (en een 1- of 2 persoonsbed). Boven zijn nog twee mooie tweepersoonskamers. Er is een gemeenschappelijk gedeelte met een lange tafel, een zitkamer met houtkachel en dat alles in een prachtig landschap, omringd door stilte, natuur en rust.

Het programma

Om je een beeld te geven van hoe de retraite er ongeveer uit zal zien, vind je hieronder de globale indeling van het weekend:

Op vrijdag ben je welkom tussen 16.00 en 17.30 uur. Je hebt dan de tijd om je te installeren in je kamer en alvast even de locatie te verkennen. Om 17.30 uur starten we in de groep met ‘aankomen’, kennis maken en het doornemen van de praktische zaken. Om 18.30 uur is het diner en van 20.00 tot 21.30 uur volgt anderhalf uur rustige yoga & meditatie.

Op zaterdag beginnen we rond 07.30 uur met een half uurtje meditatie en is er om 08.00 uur een heerlijk ontbijt en om 09.00 uur een yogales. Daarna is de rest van de ochtend om te doen waar je zin in hebt: buiten zijn, schrijven, lezen of nog even liggen. Om 12.30 uur staat er een lunch voor je klaar. Na de lunch is er weer twee uur ruimte voor waar jij op dat moment zin in hebt. Om 15.00 uur zullen we gezamenlijk een stiltewandeling doen, gevolgd door meditatie. Om 18.00 uur dineren we en van 19.30 tot 21.00 uur is er een meditatie en yoga nidra practice.

Op zondag ziet de ochtend tot en met de lunch er hetzelfde uit als op zaterdag. Na de lunch is er een uurtje voor jezelf en van 14.00 tot 15.30 uur volgt een mooie afsluitende anderhalf uur met beweging, meditatie en reflectie op het weekend. Rond 16.00 uur is het dan tijd om te vertrekken…

 Verdere info & Kosten

De maaltijden zullen allemaal vegetarisch zijn. Verder zal er zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van biologische producten. Er zal voldoende keuze zijn en uiteraard houden we rekening met eventuele allergieën of dieetwensen.

Omdat de kans groot is dat de huidige corona-maatregelen ook tijdens deze retraite nog zullen gelden, bereiden wij ons daarop voor. Dit betekent dat wij, als begeleiding, regelmatig de wc’s, deurknoppen etc. tussendoor schoonmaken, dat we met de bereiding en opdienen van het eten hier rekening mee zullen houden en dat we de 1,5 meter met elkaar bewaken. We denken dat dit geen probleem is aangezien de locatie erg ruim is en we niet met het maximum aantal zullen bezetten.

De kosten voor een tweepersoonskamer zijn €345,- en voor een eenpersoonskamer (met eigen douche) is €395,-. Dit is inclusief BTW. Alle maaltijden, (gezonde) snacks en koffie en thee zijn hierbij inbegrepen, evenals de begeleiding, yoga en meditatie.

Ik vraag je een aanbetaling te doen van €100,-, na je betaling is je plek helemaal gereserveerd voor jou.

Heb je vragen over de dag of twijfel je of het wat voor je is? Neem gerust contact op! Als je het leuk vindt om te lezen waarom je op retraite zou moeten gaan, check dan dit artikel: “6 redenen om een retraite te doen” ,van een van mijn lieve leraren, Jasmijn, die in de Happinez verscheen.