Wim Hoogbergen – Tuina Massage

Wim Hoogbergen – Tuina Masseur

Ik ben Wim Hoogbergen en vanaf 1 januari 2023 ben ik elke donderdagmiddag bij Stroom & Stilte om Tuina massages te geven.

Qi (chi) is het meest krachtige medicijn

Ik ben bewust geraakt van Qi tijdens mijn wandeltocht door de Pyreneeën. Wanneer je na dagen wandelen in een verborgen vallei staat voel je dat de Qi in je lichaam een is met die van de omgeving. Opeens zie en voel je het, alles is een. Wanneer je goed naar je lichaam luistert voel je de energie stromen. Je voelt je sterk en gezond. Ik ben me daarna gaan verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeskunde omdat Qi hier een belangrijke rol speelt.

Ik heb mijn opleiding tot Tuina masseur bij academie Bo-Yi gevolgd. Ik ben me nu verder aan het ontwikkelen in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Zo beoefen ik dagelijks Qigong en ben in opleiding tot Tuina therapeut.

Tuina massage: het antwoord op geblokkeerde energiebanen

“Is er vrije doorstroming dan is er geen pijn, is er pijn dan is er geen vrije doorstroming” 

Bij een Tuina massage concentreer ik mij op meridianen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn er twaalf verschillende meridianen. Dit zijn energiebanen die door je lichaam lopen en je organen, zintuigen en geest met elkaar verbinden. Als gevolg van emotionele of fysieke problemen kunnen deze meridianen geblokkeerd raken. Om deze blokkades op te heffen, masseer ik specifieke punten die op de meridianen liggen. Hierdoor kan de Qi weer vrij stromen.

 

Judith (klant): “Vooral als ik in een stressvolle periode zit en voel dat de energiebanen in mijn lijf één voor één geblokkeerd raken zit er wat mij betreft maar één ding op: een afspraak maken voor een Chinese Tuina massage. “

Tarieven 2023
De tariefstructuur is gebaseerd op het onderhouden van jouw lichaam. Ik geef massages van 50 minuten.

* Tarief voor een behandeling is € 60

* Wil je een maal per maand een massage dan betaal je € 50 per behandeling

* Wil je om de week een massage dan betaal je € 40 per behandeling.

 

Wil jij een afspraak boeken?

Maak een afspraak via wim@deduurzameeik.nl of app / bel 06-51056351.

Ik zie je op de massagetafel!