Yoga stijlen

Flow Yoga met Padmini

Vinyasa yoga en met name energetische vinyasa laat mijn hart sneller kloppen, omdat je verbinding maakt met je hart, je intuïtie en met je gevoel. Vanuit deze verbinding wordt je bewogen door je eigen energie. Het gevoel dat je wordt bewogen, i.p.v. dat je beweegt is magisch. Voor mij voelt vinyasa yoga aan als een serene dans, als lichaamspoëzie en bewegende meditatie. Vinyasa yoga is niet iets nieuws, maar is ontwikkeld door Sri Krishnamacharya (1888-1989), de grondlegger van moderne yoga.

Voor mij voelt vinyasa yoga aan als een serene dans, als lichaamspoëzie en bewegende meditatie.

 Dynamische Hatha met Renske

Dynamische hatha yoga is dynamisch en uitdagend en daardoor ook ontspannend voor de geest! Tijdens de yogales is er een balans tussen inspannen en ontspannen, kracht en flexibiliteit. In de les starten we met een korte introductie over de achtergrond van de les (o.a. yogafilosofie, chakra’s) en een korte ontspanning om de hectiek van de dag achter je laten. Daarna gaan we fysiek aan de slag met het lichaam door middel van de yoga houdingen (asana’s). We eindigen de les met een ademhalingsoefening (pranayama) en een ontspanning/geleide meditatie zodat je volledig ontspannen de rest van je dag/avond tegemoet kunt gaan. Ik zie je graag op de mat!

Hatha & Yin Yoga met Fleur

 

Ik geef hathayoga met een vleugje yinyoga, waarbij je lichaam en geest traint door middel van houdingen (asana’s), de ademhaling (pranayama) en ontspanningsoefeningen. Je creëert meer flexibiliteit, kracht, rust, energie en balans.

Ik bied afwisselende lessen, in een fijne en lichte sfeer. Met ruimte voor een kwinkslag en met oog voor iedereen.

In een hectische wereld ben je algauw geneigd om mee te rennen. Tijdens mijn yogales bied ik jou de ruimte om pauze te nemen en je eraan te herinneren te luisteren naar de signalen van je lichaam. Juist in de verbinding tussen lichaam en geest ligt de sleutel tot meer balans, innerlijke rust en energie.

 Rug Yoga met Wilma

 

Rug Yoga is een heel rustige vorm van yoga die zich richt op de rug en in het verlengde daarvan de nek, schouders en het bekken. Het helpt bij lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom alsook bij stressgerelateerde klachten. Rug Yoga werkt ook preventief en draagt bij aan een goede houding. In de lessen werken we zowel aan het versterken van de rug als aan het flexibel maken en het verzachten.

 

De sessies kunnen ook preventief en voor houdingscorrectie gebruikt worden.
  • Wil je jouw rug van onder tot en met boven versterken?
  • Heb je soms last in de rug?
  • Komt de rugpijn steeds terug?
  • Loop je al een tijdje met rug- schouder- of nekklachten rond en gaat het maar niet over?
  • Heb je advies gekregen van de fysiotherapeut om yoga te doen?
Je bent van harte welkom! Eerst meer weten, voordat je meedoet? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Power Vinyasa met Wilma

 

Power Vinyasa Yoga is een actieve vorm van yoga; waarin je werkt aan krachtopbouw, met vloeiende bewegingen. De adem staat centraal bij Power Vinyasa Yoga. Tijdens de lessen bouw je uithoudingsvermogen en kracht op. Deze vorm van yoga is intensiever dan bv. Hatha Yoga, maar het is niet nodig om ervaring met yoga te hebben of om lenig te zijn om aan deze lessen deel te nemen. Er zijn altijd opties in de verschillende oefeningen en vormen, zodat je rustig kunt opbouwen. In Power Vinyasa Yoga worden de oefeningen in een flow uitgevoerd. De vloeiende bewegingen helpen je om nieuwe energie de ruimte te geven om te stromen. Power Vinyasa Yoga is een aanrader voor als je wat meer fysieke uitdaging zoekt. Ook als je met onrust kampt (zorgen, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lichaam’ te komen.