Yoga stijlen

Flow Yoga met Padmini

Vinyasa yoga en met name energetische vinyasa laat mijn hart sneller kloppen, omdat je verbinding maakt met je hart, je intuïtie en met je gevoel. Vanuit deze verbinding wordt je bewogen door je eigen energie. Het gevoel dat je wordt bewogen, i.p.v. dat je beweegt is magisch. Voor mij voelt vinyasa yoga aan als een serene dans, als lichaamspoëzie en bewegende meditatie. Vinyasa yoga is niet iets nieuws, maar is ontwikkeld door Sri Krishnamacharya (1888-1989), de grondlegger van moderne yoga.

Voor mij voelt vinyasa yoga aan als een serene dans, als lichaamspoëzie en bewegende meditatie.

 Dynamische Hatha met Renske

Dynamische hatha yoga is dynamisch en uitdagend en daardoor ook ontspannend voor de geest! Tijdens de yogales is er een balans tussen inspannen en ontspannen, kracht en flexibiliteit. In de les starten we met een korte introductie over de achtergrond van de les (o.a. yogafilosofie, chakra’s) en een korte ontspanning om de hectiek van de dag achter je laten. Daarna gaan we fysiek aan de slag met het lichaam door middel van de yoga houdingen (asana’s). We eindigen de les met een ademhalingsoefening (pranayama) en een ontspanning/geleide meditatie zodat je volledig ontspannen de rest van je dag/avond tegemoet kunt gaan. Ik zie je graag op de mat! 

Hatha & Yin Yoga met Fleur

 

Ik geef hathayoga met een vleugje yinyoga, waarbij je lichaam en geest traint door middel van houdingen (asana’s), de ademhaling (pranayama) en ontspanningsoefeningen. Je creëert meer flexibiliteit, kracht, rust, energie en balans.

Ik bied afwisselende lessen, in een fijne en lichte sfeer. Met ruimte voor een kwinkslag en met oog voor iedereen.

In een hectische wereld ben je algauw geneigd om mee te rennen. Tijdens mijn yogales bied ik jou de ruimte om pauze te nemen en je eraan te herinneren te luisteren naar de signalen van je lichaam. Juist in de verbinding tussen lichaam en geest ligt de sleutel tot meer balans, innerlijke rust en energie.

 Yoga Nidra met Marlies

 

Yoga Nidra is een liggende vorm van yoga/meditatie. Het betekent letterlijk ‘de slaap van de Yogi’. Het is een vorm van meditatie die te vergelijken is met een diepe herstellende slaap. Het verschil is alleen dat je tegelijkertijd bewust blijft, terwijl het leidt tot diepe ontspanning van lichaam en geest. Je werkt met wat zich ook maar aandient, vaak vanuit het onderbewuste. Vanuit de stille en rustige plek waar je naar toe wordt begeleid door de docente, kan je dat wat zich aandient ontmoeten en verwelkomen. Door dit tijdens de Yoga Nidra les te oefenen, zul je merken dat je ook in het drukke dagelijke leven in staat bent om vanuit een rustige plek in jezelf te reageren, in plaats vanuit de automatische piloot. Voor mensen die altijd ‘aan’ staan is dit een fijne manier om terug te schakelen en wat laagjes te kunnen zakken in zichzelf.  

 

 

 

 

Restorative Yoga met Nadine

 

Bij restorative yoga draait het om ontspanning. Deze vorm van yoga helpt met jezelf te openen, te observeren wat er speelt op verschillende laagjes zowel fysiek, mentaal, energetisch als emotioneel. Het helpt bij het verminderen van stress en de effecten daarvan op je lichaam door het activeren van het parasympatisch zenuwstelsel. Zo gun je jezelf een moment van vertering, heling en opladen terwijl spanning wordt verzacht.

Kenmerkend zijn de ondersteunde houdingen die voor langere periodes (5 – 20 minuten) worden aangehouden om het lichaam de kans te geven om in een staat te komen waarin het parasympatische zenuwstelsel domineert. In tegenstelling tot Yin yoga draait het in deze lang aangehouden houdingen uitdrukkelijk niet om het opzoeken van een stretch of compressie om het bindweefsel te stimuleren. Bij de poses helpt een verzameling van goed geplaatste props zoals dekens, bolsters, riemen en blokken om het lichaam in een houding van fysiek comfort te brengen waarin het volledig kan verzachten in de houding. Daarnaast vind je in deze lessen milde stretches aan het begin van de les, pranayama (ademtechnieken) en meditatie elementen terug.

Voor wie: Restorative yoga is geschikt voor elk lijf en extra fijn voor mensen die echt een moment willen nemen voor rust en herstel.

,

 

 

 

Ouder & Kind Yoga  met Monique

 

Ik geloof erin dat een kind pas kan groeien als ‘ie lekker in z’n vel zit. In verbinding met zichzelf, de mensen om zich heen en de aarde. Een kind dat speelt, lacht, zich verwondert. Maar vaak zie ik dat het ergens stagneert; het kind zit veel in zijn hoofd en heeft weinig verbinding met zijn hart en de rest van het lijf. En dat laatste is vaak voor ons ouders ook herkenbaar als het om onszelf gaat.

Ouder & Kind yoga: elke woensdag in verbinding met je kind. In deze lessen gaat het om spelen, lachen, verwonderen en samen groeien. Elke week staat een thema centraal en doen we samen yogahoudingen, ademspelletjes en massage. Een vast moment in de week voor samenspel en ontspanning.

Voor kinderen van 4 – 8 jaar en hun ouder/verzorger. Elke woensdagmiddag en te volgen met een strippenkaart. Voor 5x in 8 weken of 10x in 12 weken (exclusief schoolvakanties).