Marlies de Vries

Marlies de Vries

 

Ik ben vrouw, lichtbrenger, ondernemer, moeder, trainer en ‘wanderer’. Soms allemaal tegelijk. Vorig jaar verhuisde we terug vanuit Utrecht naar Zutphen. Ik ben hier opgegroeid, heb de afgelopen 18 jaar in Utrecht gewoond en ben nu weer terug. Ik ben verliefd op deze stad. Voor mij is het dan ook een enorm gevoel van thuiskomen, om hier weer te wonen, werken en te ‘zijn’. Ik ben moeder van twee zoons, wat een rijkdom (en intensiteit!). 

Mijn eigen zoektocht (of liever ‘vind’-tocht) startte toen ik 21 jaar was, na een bijzondere ervaring. Op mijn 28e kwam ik in een stevige burn-out terecht. Te veel van alles tegelijk was de oorzaak maar vooral te weinig aandacht voor ‘de andere kant’. Te weinig aandacht voor rust, voor ontspanning, voor op adem komen. Een burn-out hebben en ervan herstellen is moeilijk, eenzaam en vraagt veel geduld. In het proces van herstel kwam mindfulness op mijn pad. Het was letterlijk een ver-ademing. Het heeft mij alle handvatten gegeven om meer rust en daarmee plezier, liefde en creativiteit toe te laten in mijn leven.

Terwijl ik blijf zoeken naar een goede werk – privé balans, wat volgens mij nooit klaar is, is er tegelijkertijd veel meer rust. Vooral het kunnen accepteren dat die balans soms weer zoek is, is fijn.  Voor mij betekent mindfulness: tijd maken en nemen, ruimte maken en geven. De stilte opzoeken midden in het rumoer van de stad, rust nemen te midden van een overvolle dag, kalmte vinden in de wir-war van emoties.

 

Daarnaast en misschien wel het belangrijkste wat het mij heeft gebracht: Ik ben niet meer bang voor stilte. Een moment van ‘niets doen’ hoeft niet meer gelijk opgevuld te worden. Het heeft me geleerd om momenten van inspanning af te wisselen met ontspanning. Ik heb van bijtanken echt een activiteit gemaakt met prioriteit, waar ik dit vroeger alleen maar deed als er toevallig tijd over was.

Natuurlijk ben ik geen heilige geworden, gelukkig niet. Ook ik raak nog regelmatig gefrustreerd als dingen niet gaan zoals ik bedacht had dat ze zouden moeten gaan. Ook ik zeg nog vaak ‘ja’, terwijl ik eigenlijk ‘nee’ had willen of beter had kunnen zeggen. Het verschil is dat ik er veel minder lang in blijf hangen en ik er (soms) zelfs om kan lachen.

Neem gerust contact op als je op zoek bent naar coaching of een mindfulnesstraining. Dit laatste kan zowel individueel als in groepsverband.

Mail naar info@marliesdevries,nu of bel me op: 06-19354633

 

“Stilte is de frequentie waarop je je eigen innerlijke stem kan horen fluisteren”