Onze docenten: Nadine Arendsen

Nadine Arendsen

Mijn naam is Nadine Arendsen, yogadocent (Yin, Restorative, Zwangerschap, Postnataal en Babyyoga), mama van 2 jongens (2017 & 2020), groot liefhebber van het ondersteunen van vrouwen tijdens de 4 trimesters van hun zwangerschap en eeuwige leerling van het leven. Samen met mijn mannen woon ik sinds 2019 in Zutphen. Daarvoor woonde en werkte ik in Utrecht. Ik vind het echter heerlijk om terug te zijn in de Achterhoek waar ik ook geboren ben.

Ooit ben ik begonnen met yoga om zelf meer ademruimte te krijgen naast mijn werk als producent in de culturele sector. Na een lange stressvolle dag of periode was het heerlijk om met yoga vanuit mijn hoofd in mijn lijf te kunnen zakken. Productiewerk doet ik al lang niet meer, maar met yoga ben ik nooit gestopt. Ik werd uiteindelijk zelf yin yoga docente en gaf ook restorative yoga.

Na de geboorte van mijn eerste zoon specialiseerde ik me bij Birthlight in zwangerschapsyoga. Tijdens mijn zwangerschap had ik gemerkt dat collega’s in reguliere lessen soms wat zenuwachtig werden van zo’n buik in de yogales en ikzelf eigenlijk ook nog weinig kennis en kunde had. Die eerste kennismaking met Birthlight vond ik zo’n verrijking! Liefde op het eerste gezicht. Over de jaren heen keerde ik daarom steeds terug om meer kennis en inspiratie op te doen. Inmiddels ben ik gecertifieerd Birthlight docent voor zwangerschap, postnataal en baby yoga en heb ik al honderden vrouwen mogen ondersteunen in deze bijzondere periode van hun leven.

Een andere liefde zijn props. Ik ben werkelijk verzot op dekens, bolsters, blokken, riemen, ballen etc. Spaar ze allemaal! Vanuit eigen ervaring weet ik dat een goed geplaatste prop in een houding pure magie kan zijn. Ze kunnen je in een houding helpen door een strekking te verdiepen of je lichaam juist zo ondersteunen dat je helemaal kunt verzachten. In mijn yin en restorative lessen zul je deze dan ook zeker zien voorbij komen.

Verder heb ik in al mijn lessen veel aandacht voor het opmerken en leren luisteren naar de fluisteringen van het (zwangere) lichaam met behulp van yoga. Daarom geloof ik ook heel erg in het benutten van houdingen om in je lijf te komen, in plaats van je lijf te gebruiken om in een houding te komen. Ik geloof dat wanneer we durven te luisteren naar de fluisteringen, ons lijf niet hoeft te schreeuwen en we balans kunnen (her)vinden op mentaal, emotioneel, fysiek, energetisch en spiritueel niveau. In al mijn lessen hoop ik je uit te nodigen tot ont-moeten. Jezelf dieper te leren kennen op alle niveau’s. Een moment van simpelweg zijn met wat er op dat moment is.

Mijn leerlingen beschrijven mij als een docent met oog voor detail en verschillende individuele behoeften en waarderen vaak mijn humor en zorgzaamheid in de vorm van extra dekentjes en bolsters.

Bij Stroom en Stilte kan je me vanaf september vinden op donderdagavond voor een Restorative Yoga les en als invaller bij de Yin yoga lessen.

Zwanger of net bevallen? Ik geef in de fijne ruimte van Stroom en Stilte ook speciale lessen voor zwangeren en nieuwe mama’s. Mijn rooster en meer informatie over deze lessen vind je bij Geel Geluk. 

“In al mijn lessen hoop ik je uit te nodigen tot ont-moeten. Jezelf dieper te leren kennen op alle niveau’s. Een moment van simpelweg zijn met wat er op dat moment is.