Onze docenten: Padmini Kruitwagen

Padmini Kruitwagen

 

Ik heb een Nederlandse en Indiase achtergrond en ben geboren in India, waar ik tot mijn zevende heb gewoond. Daarna ben ik met mijn moeder naar Buitengoed de Panoven in Zevenaar verhuisd. Na een tijd in Amsterdam te hebben gewoond, woon ik nu in Zutphen.

Bij ons thuis werd (en wordt door mijn familie nog steeds) gemediteerd, pranayama beoefend en werden er mantras gezongen. Zelf had ik een voorliefde voor dansen en was ik op jonge leeftijd geboeid door Bharatanatyam, klassieke Indiase dans. Ons leven was spiritueel zonder dat het zweverig was.

Toen ik met mijn moeder naar Nederland verhuisde, maakte ik kennis met mijn Nederlands erfgoed. Ik verrijkte Indiase spiritualiteit met Hollandse nuchterheid. Indiase dans ruilde ik in voor klassiek ballet. Naast ayurvedisch eten leerde ik spruitjes en boerenkool eten. Bollywood werd Sesamstraat. Ik voel me rijk met beide ervaringen en voel me verbonden met beide werelden. Wel moeten deze werelden voor mij in balans zijn. Yoga geeft me balans. Voor mij voelt yoga als levend erfgoed. Ik heb me altijd verbonden gevoeld met de Vedische filosofie, spiritualiteit en Indiase cultuur.

Het is iets wat in mij zit, wat ik begrijp en wat me gelukkig maakt. Yoga brengt me thuis. Het allermooiste van yoga is dat het iedereen kan thuisbrengen. Iedere ademhaling neemt je mee op een innerlijke ontdekkingsreis. Yoga brengt je dichter bij je gevoel. Het laat je in je lichaam aarden en brengt je naar het verse licht van binnen. Dit fijne gevoel wil ik graag met anderen delen. In 2019 heb ik op Bali mijn 200 uur YTTC behaald in Vinyasa en Hatha yoga. Ik volg nu meerdere trainingen bij Simon Rowe, de kenner op het gebied van energetische vinyasa yoga en movement meditation in Nederland. Trainingen die ik heb afgerond zijn: Shanti flow en the Art of Flow (100 uur). Voor mij is dit een begin van een nieuw avontuur. Ik wil zoveel mogelijk leren en wil me verder specialiseren tot energetische vinyasa (flow) yoga docent.

​Ik ben cultureel antropoloog en yogadocent gespecialiseerd in the Art of Flow. Naast de lessen bij Stroom & Stilte heb ik mijn eigen onderneming: Vers Licht Yoga  en geef ik o.a. flow yoga op YogaTV en biedt programma’s aan op bijzondere locaties.

“Het gevoel dat je wordt bewogen in plaats van dat je beweegt is magisch.”