Onze docenten: Pim van den Berg

Pim van den Berg

Nieuwsgierig en gedreven ben ik op een voortdurende zoektocht naar waarde en zingeving in mijn leven en die van anderen. Dit begon met een liefde voor schilderkunst, psychologie, literatuur en filosofie en werd al snel vergezeld door yoga, meditatie en zelfreflectie.

Ik houd van mensen en in contact zijn met mensen. Mede door mijn aandacht voor detail en humor voelen mensen zich gezien en snel op hun gemak in het contact met mij.

Vanuit mijn bedrijf (Yoga & Bildung) werk ik als yogadocent en therapeut. In mijn werkwijze combineer ik emotionele, spirituele en intellectuele aspecten om mensen met zichzelf te confronteren. Hierdoor kan er onderzoek en groei ontstaan.

Met beeldend woordgebruik en zachte directheid begeleid en stimuleer ik mensen naar een actieve, zelf-reflectieve houding en een meer humaan en gelukkiger bestaan. 

Mijn Hatha-lessen (met een vleugje flow uit de Vinyasa-stijl) zijn actief en meditatief. We gebruiken de adem als leidraad en als ankerpunt in de oefeningen. Zo sterken we onszelf om onszelf te blijven observeren en tegelijkertijd te verzachten. 

Als het lichaam is verwarmd en de drukte van de geest is gaan liggen, keren we naar binnen in ontspanning en meditatie om zo te ontvangen.

Yin Yoga is passief en kalm. Deze vorm van yoga bestaat uit veelal liggende en zittende houdingen die voor langere duur worden aangehouden (2-5- minuten). In deze vorm van yoga proberen we los te laten, naar binnen te keren en te laten zijn wat opkomt. In mijn Yin-lessen bied ik een warme ongecompliceerde sfeer en laten we de houding en de zwaartekracht het werk doen. 

Bij Stroom en Stilte geef ik op woensdagavond zowel een Hatha- als een Yin-les. Je bent van harte welkom bij me op de mat!

“Met beeldend woordgebruik en zachte directheid begeleid en stimuleer ik mensen naar een actieve, zelfreflectieve houding”