Onze docenten: Renske Koordeman

Renske Koordeman

Meer dan tien jaar geleden heb ik mijn eerste yoga les gevolgd. De lessen voelden goed, zowel fysiek als mentaal. Omdat ik het zo fijn en leuk vond om yoga te doen en hier meer over wilde leren ben ik vele jaren later in 2019 begonnen met de 3-jarige Hatha Yoga opleiding bij Ron van der Post. Een goede basis met diepe oude kennis vanuit India in de traditie van Brhamrishi Viswatma Bawraji, gecombineerd met Hollandse nuchterheid en humor. Ik had nooit de intentie om les te geven, maar nu ik klaar ben merk ik hoe fijn het is om door te kunnen geven wat ik heb geleerd en dit niet alleen voor mezelf te houden.

Door yoga leer je je lijf kennen en neemt je lichaamsbewustzijn toe. Dit zul je ook merken in je dagelijks leven: je houding verbeterd, je beweegt soepeler, je bent bewuster, veerkrachtiger en letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel. Je lichaam geeft voortdurend signalen hoe je je voelt, hoe je met je lijf omgaat en hoe je in het leven staat. Het negeren of onderdrukken van deze signalen werkt meestal averechts. Je lichaam zoekt dan altijd een andere zwakke plek waar de spanningen of blokkades naar toe kruipen.

De beoefening op de mat vertelde mij veel over hoe ik omging met situaties in het dagelijks leven. Prestatie gericht, veel vergelijken met anderen. Door veel aan yoga te doen en over de filosofie erachter te leren voelde ik dat je sterker kan zijn dan je mind! 

 

“Je kan meer dan je denkt en veel hangt af van de verhalen die je jezelf vertelt!”